Česta pitanja

KAKO OPTČKI KORIGIRATI LINIJU?

Kupaći je kostim najbolje kupovati onda kad je izbor na prodajnim mjestima velik jer je još uvijek najvažniji kroj. Kupaći mora lijepo prilijegati i još dodatno korigirati liniju.

Imam veće grudi … Treba ih obuhvatiti pravom veličinom košarica grudnjaka kako bi dobile lijep oblik i tako djelovale skladno s tijelom. Naročito je primjeren model koji u prsnom dijelu ima dodatnu lycra podstavu koja košarice još ojača. Izbor tamnije boje i manjih uzoraka optički smanji izgled grudi.

Imam manje grudi … Dodatno se mogu naglasiti pravilnim izborom modela (push-up grudnjak, gel-bra, oblikovane pjenaste košarice) i printom jačih boja, štrasom, naborima i sličnim naglascima na prsnom dijelu.

Imam jača bedra … Da bi dobila lijep izgled moraju nožnim izrezom kupaćeg kostima biti obuhvaćena upravo u nožnom pregibu.

Imam široke bokove … Bokove suzimo izborom modela koji je preko bokova tamnije boje nego prsni dio, čime pogled preusmjerimo na dekolte. Imam uske bokove … Možemo ih naglasiti izborom jače boje i uzoraka u visini bokova.

Imam širok struk … Suzit ćete ga šavovima koji naglašavaju liniju tijela i kupaćim kostimom koji je sa strane kombiniran s tamnijom ili kontrastnijom bojom.

 

OD KAKVOG JE ZNAČENJA BOJA PRILIKOM KUPOVINE KUPAČEGA KOSTIMA?

Prije kupovine kupaćeg kostima valja razmisliti o njegovoj boji.

Moramo biti svjesni da su jake boje na suncu, pa i u bazenima, znatno manje vidljive  nego što se to čini u trgovini. Prilikom kupovine kupaćeg kostima izbor boje može biti smjeliji,  iako svakako treba uzeti u obzir i temperament i put koja će na suncu još potamnjeti.  

Tamnoputima izbor boje ne predstavlja velik problem, dok se bljedoputima preporučuju intenzivnije boje, a ne blijede pastele.

 

KAKO IZABRATI ODGOVARAJUĆU VELIČINU KUPAĆEG KOSTIMA?

Lisca svoje znanje na području funkcionalnog rublja ugrađuje i u kupaće kostime. Tako su svake godine u kolekciji kupaćih kostima u svakoj liniji na raspolaganju kupaći u asortimanu od A do F, dakle posebna je pažnja poklonjena kupaćim kostimima s većim košaricama.
Pogledajte upute za mjerenje. Uz pomoć dobivenih dimenzija izračunajte veličinu te provjerite u tablici veličina.

 

KOJE MATERIJALE LISCA KORISTI ZA IZRADU KUPAĆIH KOSTIMA?

Svim materijalima za kupaće kostime zajedničko je da ne upijaju mnogo vode i da se nakon kupanja brzo suše. Dakako da je njihova osnovna karakteristika elastičnost. Kupaći mora lijepo prilijegati tijelu na suhom i u vodi. A ono što se prilikom nošenja raširi mora se vratiti u prvobitni oblik. Time je osigurana udobnost i sloboda kretanja. Za kupaće kostime vrlo je važan elastomer – gumena ili elastanska nit koja se odlikuje velikom elastičnošću. Radi osiguranja potrebne funkcionalnosti kupaćeg kostima vrlo su važne korištene podstave. Radi uvida u najvažnija vlakna koja se koriste za izradu pletiva ili tkanina, kako za rublje, kupaće kostime, pidžame, tako i za majice i bluze, kliknite ovdje.

Posjetite naš online shop

Poštovani kupci od sad Lisca proizvode možete naručivati preko naše online prodavnice.
Želimo Vam udobnu kupovinu.